уторак, 10. јануар 2017.

Ma svi su isti

Patimo od sindroma MA SVE JE TO ISTO, i to epidemijskih razmjera. Uđem jutros u market i na policama sa uljem npr. ispaznjeni su rafovi sa uljem koje je jeftinije bar za nekoliko centi od ostalih marki. Nema više priče o brendovima i kvalitetu, prolaze one "no name" i "trgovačke marke" ulja, šećera, soli itd.. samo da je jeftinije..

To me podsjeti na jedno marketinško istraživanje medija, čije rezultate je vođa istraživanja upravo objasnio ovim efektom MA SVI SU ONI ISTI, što je postalo glavno uvjerenje ispitanika. Jer su ljudi, iz vise razloga, prestali da vjeruju u sve živo, poslije loših iskustava povlače se u rezignaciju i defetizam.
Tako ćete u ljubavnim odnosima čuti MA SVE SU ŽENE KURVE, ili SVI SU MUŠKARCI SVINJE. U duhovnosti SVE SU RELIGIJE ISTE, ili SVI SU POPOVI LOPOVI, u politici SVI SU ONI PREVARANTI I LAŽOVI, SVI SU ISTI itd..
E pa prijatelju povjerovao si u podmuklu laž onih koji ti uvaljuju bofl robu, oni tvrde da je sve to isto. To je i bio cilj prevanata. Vrebali su momemant kad ćeš pristati na njihovo, onako umoran od pokušaja, odustao od borbe, zbog povreda i problema krenuo linijom manjeg otpora, samo da ne proživiš jos jedno razocarenje i bole. Ubjedjuješ sebe u laž, govoriš ako je sve isto da me bar manje košta.

Propuštaš jednu od najvećih istina života - da ništa , ali ništa nije isto. Ni linije na tvojim dlanovima nijesu iste, šare u očima, biljezi na tvojim grudima, a kamo li da su ljudi ili "bogovi" isti. Ti si izuzetan, poseban i neponovljiv, zato uzmi najbolje od života i ne gledaj šta košta. Prihvati rizik i kupuj najkvalitetnije, jer kada odemo sa ovoga svijeta, nema više prilika. Shvatiš kadno da su sve  cijene i boki bile zapravo smiješne naspram onog što si mogao kupiti za vječnost, za slavu Bozju. Postoje neprocjenjivi darovi života, plodove mira, radosti i ljubavi, zbog kojih se vrijedi boriti, vrijedi reći ne tim ljudskim kopijama koje viču MA SVI SU ISTI. A nijesu!