недеља, 20. новембар 2016.

Pod duhovnim mikorskopom

Mnogi oblici zla su ocigledni i gotovo svako moze da ih identifikuje. Obicnog prolaznika zapitajte i sve ce vam reci sta je problem... Jer djavo uvjek koristi dvije osnovne taktike. Prvu, kada se javno šepuri, demonstira silu i trudi da bude sto veći da bi zastrasio, paralizovao i dezavuisao otpor i demotivisao ljude od duhovne borbe.
No postoji i druga taktika, kada korjen zla se sakriva i nije ocigledan, kada se čini da je beznačajan, bezazlen i mali , da ljude krecuci linijom manjeg otpora, to tolerisu i prihvate kao "bijelu laz" ili manje zlo, jer podcjenjuju stetne posljedice koje mogu nastupiti ili prihvataju "koristi" koje to zlo donosi.. Neznanje ili korupcija su korijen svakog zla u savremenom svijetu. Ovu grupu uzrocnika nevolja mogu razobliciti samo beskompromisni intelktualci i duhovno probudjeni ljudi koji imaju potrebno znanje, vjestine i iskustvo u duhovnoj borbi sa tim skrivenim stranama stvari... Kao sto u medicini mnogi vide vanjske simptome ali samo iskusni strucnjak pod mikroskopom ce identifikovati uzrocnika bolesti, virusa, bakteriju ili parazita. U Poslanici jevrejima pise :"Jer je živa riječ Božja, i djelotvorna i oštrija od svakoga mača oštra s obje strane i prodire sve do rastavljanja duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i namjerama srca. I nema stvorenja nevidljiva pred njim, nego je golo i otkriveno očima onoga, kojemu treba da dadnemo račun."
Bog je pojedinim ljudima koji imaju duhovno iskustvo dao poseban dar "razlikovanja duhova", da mogu da razaznati ljudske motive i manipulacije, i to velikim pokretima kada se navodno cine i najveca humana djela i oslobodilacki pokreti.. Jer od Hrista pa na ovamo cesto izmanipulisana j razularena masa znala vikati "Pustite nam Barabu, a Isusa raspnite".. Najmonstruoznija djela u ljudskoj istoriji su cinjena zbog nekih legitimnih ideala, pravde, slobode, jednakosti, Boga i sl. A samo su probudjeni duhovi mogli prepoznati kakve sotonske igre stoje iza toga, koji su stvarni motivi i namjere onih koji su vodili te revolucije, narodne pokrete i sl .. Za to je bio potrebna hirurska preciznost u duhovnom razlucivanju manipulacije, mikroskopski uvid u viruse koji su pusteni kroze te programe i projekte, da razore drustvene sisteme i porobe tijelo narodnog duhovnog bica.. Takvi autoriteti su uvjek bili potrebni drustvima na njihovim raskrscima ali i bili manjina, cesto svrstana medju politicke neprijatelje i izdajnike naroda, jer su imali tu srecu ili usud da vide ono sto ove mase zaslepljene nijesu mogli spoznati.
Nije ni cudo, zasto je Hrist u samrtnickom ropcu, onako isprebijan, ponizen, odbacen i raspet molio samo jednu stvar "Oce, oprosti im, jer oni ne znaju sto cine"..