понедељак, 03. октобар 2016.

Intima u braku

Postoji intima izmedju muža i žene koja je dublja od bilo kojeg drugog odnosa. U njoj je tajna ali i snaga braka, kojim pobjedjuje i prevladava mnoge životne izazove.
O tome mislim govori i jedna stara jednostavna narodna priča iz Crne Gore, koju mi je prošle godine ispričao dobar prijatelj sa kojim sam pričao na ovu temu braka. No je neću znati baš ponoviti, ali smisao je sljedeći:
Jedan čoek poslije nekog vremena bio nezadovoljan ženom i rijesio da je otpusti i vrati u dom, svojima da ide. Iz nekog razloga, nevažno, da li što nije mogla da.rodi il je bila loša domaćica štol i, pozvao je njenog oca i braću da dodju po nju. I kada su došli svi, onako puna kuća, ona trebala da se presvuče da bi krenula, pa ode u jednu sobu rodbina u ovoj drugoj neka djeca, i ona nekako dodje iza svoga čoeka , da bi se sakrila od familije i krene da se tu iz njegovih ledja skida i presvalči. On se okrene začudjen po malo, pa je pita: "Sto radis to? "
"Presvačim se , no me stid pred mojima pa rekoh da se sakrijem iza tebe da me ne gledaju."
A on kada to ču, zastade pa se zamisli, pa se okrete ovim gostima i reče: "Vraćite se, predomislio sam se. Ostaje ona ovdje!"
Njegujte i čuvajte intimu u braku kao največe porodično blago!