субота, 27. август 2016.

PNEUMA-MNISTARSTVO UTJEHE I OHRABENJA

Da imam vlast uveo bih jedno Ministarstvo utjehe i ohrabrenja, koje bi imalo samo jednu misiju - da ide od pravednika do pravednika i da im govori jasno i glasno da nema krivice na njima; da ne ubijaju sebe u pojam što su pored svih svojih napora pretrpjeli poraz; da ne krive sebe što su odbačeni zbog istine koju se rekli; da ne analiziraju svoje slabosti jer su ostavljeni kada su najviše sebe davali; da ne očajavaju kad gori od njih napreduju i ohole se; da ne gube nadu kada ne nailaze na prihvatanje i pravdu, kad ne dobijaju ono sto im legalno pripada, nego im se grubo otima...
Da uveo bih takvo jedno tijelo i osposobio i poslao tim "spasilaca nade", jer nažalost neki sveštenici i hrišćani ne rade taj "posao", zbog.koga postoje.. A šta je misija crkve ako ne širemje jevandjelja (radosne vijesti) , da ima nade za sve nas, da ima plate za pravednika, da Bog vidi sve i da zlo neče trajati dovijeka, da svemu je odredjena granica!..
Ali ne mi, u svojem navodnom znanju svetih knjiga, ubjedjujemo sebe da je sa nama sve u redu dok "promućurno" trazimo trun u oku brata svojega, hvatamo ga na cake, sa prezirom gledamo na ništega i nemoćna koji propada na drustvenim ljestvicama i siromaši, a tražimo društvo i naklonost onih moćnih i uspješnih, njihovo prihvatanje i laskanja, slusajuci njihove "dobronamjerne savjete" o politicki korektnom govoru i sl... Nudeci jeftinu milost bezboznicima u zamjenu za ocuvanje politickih i nacionalnih interesa.
Na neki način saučestvujemo u odbacivanju i prezrenju svega onoga što je ovaj naopaki svijet odbacio i prezreo, proglasio neuootrebljivim i bezvrijednim..
Ne znam kako ali crkva je stala na stranu bogatih i moćnih elita, legitimisala ovaj izobličeni sistem vrijednosti koji odbacuje sve sto mu neposredno ne koristi i ne obezbjedjuje usojeh i slavu. Stala na stranu Sistema koji je ono nekulturno, vulgarno, manipulatorsko, sebično proglasio za prihvatljivu realnost a obmanu za vrhunsku vjestinu pregovaranja i javnog djelovanna i pocela.da.se stidi onih "koji se nijesu snasli" , koji ne napreduju na ljestvicama hijererhija moći i drustvenih priznanja.. A zar ne znaju , zar su zaboravili, da je Bog davno izabrao drugu stranu stranu, da im je postao suparnik i sa je upravo uzeo "ono odbaceno, neznaveno i nemocno" da na njima pokaze svoju silu i slavu, kako bi posramio one "mudre i mocne" i sad i za svu vjecnost, a u krajnjem da bi svakom omogucio da dodje svijesti i do pokajanja..
Ali ne i mi, upali smo duboko u jednu laz, da prezrivo sazaljevamo one koje Sistem odbacuje i kaznjava.. Svi deklarativno prigovaraju na moralnu dekadenciju i nakaradni sistem vrijednosti pa.ipak i dalje gledamo nekako otuzno, kritikujemo poraze, srameci se "stradalnika", onih koji gube bitke sa mocnicima ovoga svijeta i držimo se po strani odricuci se kao Petar Isusa, da ga ne poznaje... Ali mi idemo toliko nismo da cak objasnjavamo neuspjehe pravednika i trazimo odredjenu krivicu u "nemudrosti" njihove pravedne bitke i njihovih rijeci.. O kako je to bijedno da bjednije ne moze biti.. O crkvo Bozja, na sta si spala..
Zato nam treba jedno novo Ministarstvo nade koje ce sici u katakombe hriscanstva posljednjeg vremena, jer u katakombama je mastalo u katakombe ce se vratiti.. Sići na samo dno drustvenih ljestvica i reći ovoj posljednjoj generaciji Odbačenih, i to perfidno i podmuklo odbacenih i od Sistema i od Crkve - nema krivice na vama, lazu vas, radujte se jer velika ja vaša plata na nebesima.. Ti sluzbenici nade će ih zagrliti u jednom novom prihvatanju i reći im glasno - ostanite takvi, baš takvi, predivni ste i dragocjeni, na vama nema nikakvog nedostatka i mrštine, vi ste savršeni, kao što je Otac vaš na nebesima. Iizdržite još malo , samo malo, jer Osvetnik vas dolazi, na bijelom konju, plata Njegova ide sa Njim.. Vi ste so ove zemlje, vi ste ono malo pravednika koje su zadržavali sud nad Sodomom i Gomorom, zbog kojih se sad odlaže Njegov dolazak, ne bi se još neki izbavio..
Izadjite iz Sistema ovog svijeta, radujte se kad vas ovaj opaki Sistem odbacuje kao strano tijelo, kada vam govori da nijeste vrijedni, da ste ste nekvalifikovani, da za vas takve "naopaje" nema.mjesta inema posla i da nijesti dobrodošli, da ste slabi i bezvrijedni..
Rekoa bih im: Ministarstvo utjehe i ohrabrenja vam zvanično saopštava da čak izadjete u trku iz tog Sistema, da ne bi vas stigao Sud koji uzurbano dolazi da prozdre i unisti tu Bludnicu koja se opija sa carevima i moćnicima ovoga svijeta.. I još ti kaže, da se ne bojiš, nećeš umrijeti, nećeš nestati jer Gospod je Gospod srebra i zlata, svih resursa na nebu i na zemlji, da je kadar pobrinutizasvoje i pokazati tajne izvore koji su pripremlji još od postanka svijeta za tebe i mene, za baš ovo vrijeme i za ovaj čas.. Maranata!