недеља, 31. јануар 2016.

ANTI

U ovo vrijeme godišnjice HOLOKAUSTA, slušajući jednu propovjed o ANTIsemitizmu, razumio sam jednu krucijalno važnu stvar.. Riječ ANTI , ima značenje PROTIV i UMJESTO.. Pa kao što su svi oni koji su kroz istoriju progonili IZRAEL - Izabrani narod Božji, nijesu samo bili PROTIV, već su sebe proglašavali IZABRANIM NARODOM.. svi redom i nacisti i islamsti a naročiito hrišćanske crkave, u toj bijednoj borbi sebe su proglašavala tim istim izabranim narodom, baštinikom svih Božjih obećanja , vlasti i blagoslova....
No, zbog nečeg drugog pišem, Svi oni koji su ANTI, koji su protivi tebe i mene kada činimo prave stvari, kada tražimo i borimo se za pravdu, istinu i slobodu.. Ti isti koji su ANTI nama, oni nijesu samo na nekoj drugoj strani - PROTIV , već oni PROTIV zapravo zato što žele da budu UMJESTO nas, da upravo budu sve ono PROTIV čega navodno ustaju.. Tako praviće vam spletke, pričaće iza leđa, podmetaće vam pakosti i zamke, samo i samo zato što su zavidni i što sve što čine čine da budu na tvoje i moje mjesto.. Da imaju tvoje i moje kuće, porodice, ljubavi, položaje, znanje, ugled, ljepotu, mudrost, dobrotu, sreću i td.td., Zato su oni PROTIV, a ne zato što smo mi ispod njih, što smo bijedni i nikakvi, loši i nevaljali.. Ne bi oni imali nikakvu mržnju prema nama, da smo mi zaista takvi.. Vjeorvatno nas ne bi ni vidjeli, zapazili, prolazili bi pored nas bez mržnje ,sa sažaljenjem .. ignorisali bi nas i žalili..
Kao što inače ti i ja činimo prema takvima.. Jer u nama nema mržnje niti toga ANTI prema njima , ZAŠTO? Pa zato što mi nikad ne bi željeli da smo kao oni, da dođemo na njihovo mjesto.... Zar ne kaže pismo "Šta ima svjetlo sa tamom?"