субота, 10. октобар 2015.

Lažno požrtvovanje

Nemam razumijevanja i samilosti za one koji se vole "žrtvovati" za druge samo pod svojim uslovima, dajući samo no što oni misle da tom drugom treba, ne pitajući za njihove stvarne želje ili potrebe i ne mareći da li je to  "žrtvovanje" od njih iko tražio ..
Jer stvarna žrtva nije kada namećeš svoju volju i daješ ono što ti i ne treba u vrijeme svoje dokolice i u mjeri koja te ne deranžira..
Pa se sa pravom pitamo zašto čini to što čini? Da bi drugima nešto pomogao ili je to da sebi ugodi, da se bolje osjeća, obnovi svoje samopoštovanje i osjećaj vrijednosti ili zadobije ljubav i simpatije ... No, vrhunac ove manipulacije je veliko brujanje i negodovanje koje emituje na sve strane oko sebe,  pa se još samopravedno ljuti što drugi ne cijene njihovo požrtvovanje.. Pa uz riječi "to mi je hvala za sve što sam ti dala.." serviraju mnoštvo teških uvreda za te"nezahvalnike" koji ih ne dižu u nebesa zbog njihovog "dobročinstva"...
To nikad ne čine oni koji zaista hoće da pomognu ljudima, koji imaju uho i srce za stvarne ljudske potreba i koji daju ono što je prijeko potrebno, u (ne)vrijeme koje nemaju, odvajaju od sopstvenih usta ili čak svoje djece da bi se našli nekom u potrebi..
Odlaze ćutke i ne čekaju riječi hvale ili neku budući protiv uslugu.. Ne ljute se ni na koga, prosto učinili su ono što su mislili da treba i to je u redu.. Takvima će Bog nadoknaditi razliku i minus u odnosima sa ljudima..