среда, 30. новембар 2011.

OTKUD POTREBA?

Ako postoji potreba onda postoji i zadovoljenje. Prosto je neshvatljivo da postoji neka tražnja a da nema ponude. Da postoji neka žudnja a da nema ostvarenja.
Pa kako ljudi mogu reći da nema Boga!?!
Otkud potreba za mirom, a da nema Kneza mira, koji može da umiri srca naša i da donese mir koji ovaj svijet ne može dati? Da nas ispuni onim mirom koji nadliazi razumjevanje i svaku logiku i svaku prijetnju.
Otkud potreba za radošću, a da nema Onog koji je izvor radost, koji od radosti klikće nad nama? Koji puni naša pluća dubokim uzdisajem svježeg vedrog dana, kada u nama buja radost radjanja djeteta, radost novog početka, radost ozdravljenja, radost mladosti i života.
Otkud potreba za ljubavlju, a da nema Ljubavi koja nikad ne prestaje, koja se ne nadima i ne gordi, koja ne traži svoje, koja je strpljiva i koja sve snosi i sve prašta, koja sve vjeruje i svemu se nada.
Otkud potreba za zaštitom i sigurnošću, a da nema Onog koji je kadar sačuvati živote naše usred ovog nesigurnog svijeta. Gospod na nebeskim Vojskama, Lav od plemena Judina, koji je kadar zaštititi našu djecu i naše voljene i kad su van našeg domašaju, na dalekom putu i opasnim situacijama.
Otkud potrebe za nežnosšću a da nema Jaganjca umilnog i krotkog? Ljubavnika duše naše, koji je jednom rukom pod glavu drži, a drugom joj lice miluje. Koji je Bijala Golubica, treperava i nježna. što slijeće samo na čisto i nevino i bježi od svakog nasilništva i grubosti.
Otkud želja za istinom i pravdom, a da nema Velikog Sudije, koji je Istina i u kojem nema nikakve mrštine i promjene. Koji je Osvetnik i koji je kadar odbraniti pravo sirotog, udovice i nejači, koji je kadar pokriti svaku nepravdu i osvetiti za grabež.
Otkud potreba za zajedništvom, a da nema Prijetelja i Savjetnika, koji nam dušu razgovara u dane samoće i odbačenosti od ljudi. Koji nas ne ostavlja, kad od nas odstupe i otac i majka, i brat i kum.
Otkud onda u nama vrišti neutaživa žedj za mirom i pravdom i glad za radošću i istinitom i žud za nežnošću i ljubavi!? A da nema Onog koji ju je ispunio!?